Ga naar hoofdtekst

Dena Stables VZW

Carolien & Ginnie

Dena Stables VZW is een VLP (Vlaamse Liga Paardensport) aangesloten club sinds maart 2012. Regionaal zijn wij gegroepeerd bij de VOR (Vlaamse Onafhankelijke Ruiters).


Lidmaatschap

Bij Dena Stables VZW kan je lid worden of je lidmaatschap hernieuwen!

Lidmaatschap kost € 25 en loopt steeds tot het einde van het jaar. Lid zijn bij Dena Stables VZW, een VLP aangesloten club heeft natuurlijk ook enkele voordelen!

  • Licentie aanvragen of vernieuwen bij VLP, zowel recreatieve en competitieve licenties!
  • Hernieuwing van de licentie kan online via equibel vanaf 2014!
  • Twee gratis trainingsbeurten ter waarde van € 20!
  • Gegarandeerde startplaats op onze wedstrijden!
  • Deelname aan de LRV wedstrijden die tijdens de winter bij ons plaatsvinden!

Recreatief lidmaatschap VLP

€ 57 (€ 25 lidmaatschap Dena Stables VZW + € 32 recreatief lidmaatschap VLP L1 + I-verzekering!)

U kunt ENKEL een recreatieve vergunning bekomen via een aangesloten VLP-club zoals Dena Stables VZW. Wij geven uw lidmaatschap door aan VLP. U betaalt dan ook het lidmaatschap aan onze club en niet rechtstreeks aan VLP. 

OPGELET! Bij Dena Stables nemen wij standaard de I-verzekering als uitbreiding op de basisverzekering in het lidmaatschap van VLP!

Competitief lidmaatschap VLP

Laat uw lidmaatschap in orde maken tijdens één van onze evenementen of zitdagen in december van het afgelopen jaar of januari van het nieuwe jaar. Data zullen verschijnen via 

Voor meer informatie over het lidmaatschap bij Dena Stables bel ons of stuur een mailtje, wij helpen u graag verder!


Brevetten

Open examen bekwaamheid, ruiterbrevet A en B. Examen staat open voor iedereen, d.w.z. ruiters en amazones die voldoende rijvaardig zijn om praktische proeven af te leggen en zelfstandig het theoretische boek 'Ruiterbrevetten' hebben doorgenomen, kunnen zich inschrijven.

Wanneer

Zondag 6 maart 2016 om 09.00u.

Wat

  • Bekwaamheid

Ruitertjes en amazones die nog te jong zijn om het ruiterbrevet A af te leggen, kunnen al wel het bekwaamheidsattest behalen. Wedstrijdruitertjes vanaf 7 jaar en jonger dan 11 jaar dienen in het bezit te zijn van een bekwaamheidsattest (niet gelijk aan eerste graad opdrachtenboekje en niet gelijk aan bekwaamheidsproef LRV) om een licentie te kunnen aanvragen bij VLP.

Het bekwaamheidsattest bestaat uit de praktijk van het A-brevet waarbij je op beide onderdelen geslaagd moet zijn. Indien je niet geslaagd bent kan een vrijstelling bekomen worden alleen voor het onderdeel waarvoor je geslaagd bent. De ruiters ontvangen van de examinator, op de dag van het examen, het formulier 'Bekwaamheidsattest', bevestiging van de resultaten (onbeperkt geldig). Indien je later dan nog je A-brevet wil behalen, dien je enkel de theorie nog af te leggen van het A-brevet.

De bekwaamheidsproef LRV geeft vrijstelling voor het onderdeel springen van het bekwaamheidsattest VHS. Om in het bezit te zijn van het VHS-bekwaamheidsattest moet nog het onderdeel dressuur worden afgelegd.

  • Ruiterbrevet A

Het A-brevet bestaat uit een theoretische en een praktische proef waarbij je op alle onderdelen geslaagd moet zijn. Indien je niet geslaagd bent kan je vrijstellingen krijgen voor alle onderdelen waarop je geslaagd bent.

Toelatingsvoorwaarden: minimum 11 jaar zijn (kalenderjaar).

Theorie A: jonge ruitertjes en amazones die hun bekwaamheidsattest behaalden kunnen nu het ruiterbrevet A behalen door enkel en alleen de theoretische proef nog af te leggen.

  • Ruiterbrevet B

Het B-brevet bestaat uit 3 onderdelen: praktijk dressuur, praktijk springen en de theoretische proef. Je behaalt het B-brevet als je voor de 3 onderdelen geslaagd bent (50%). Indien je niet op alle onderdelen slaagt, moet je een herexamen afleggen. Je kunt vrijstellingen bekomen op de onderdelen waarvoor je geslaagd bent.

Toelatingsvoorwaarden: in het bezit zijn van het A-brevet en minimum 12 jaar zijn (kalenderjaar).

Attest B-dressuur: dit omvat de dressuurproef en de theorie van het B-brevet, er is geen springen. Men ontvangt geen echt brevet maar wel een attest. Dit attest is geldig om een dressuurlicentie aan te vragen bij de VLP.

Kostprijs

Bekwaamheid: € 25
Ruiterbrevet A: € 25
Theorie A: € 10
Ruiterbrevet B: € 25
Attest B-dressuur: € 25
Boek theorie 'Paardrijden en Ruiterbrevetten': € 20

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 14 januari 2016 via Igna Dergent (ignadergent@hotmail.com).

Betalen

Betalen doe je vooraf cash of via overschrijving. Meer informatie krijg je hierover na de inschrijving.

Meer informatie over de ruiterbrevetten vind je via de website van de VLP www.vlp.be of via de documenten hier rechts op de pagina.


Rijvaardigheidsproeven

Meer informatie hierover volgt later.


Trainersopleidingen

Meer informatie hierover volgt later.


 

Ga naar top